Alzheimer’s Is Not Normal Aging — And We Can Cure It | Samuel Cohen | TED Talks

Translator: Luan Morina Reviewer: Helena Bedalli Në vitin 1901, një grua e quajtur Auguste ishte dërguar në azit të sëmurësh në Frankfurt. Auguste ishte delirante dhe nuk mund të kujtonte as detajet themelore të jetës së saj. Doktori i saj quhej Alois. Alois nuk dinte si të ndihmonte Auguste, por, ai u kujdes për të deri, kur fatkeqësisht vdiq më 1906. Pasi vdiq ajo, Alois i bëri autopsi dhe gjeti pllaka dhe lëmshe të çuditshme në trurin e saj — të atilla që nuk kishte parë kurrë. Tani është gjëja…

Read More